Naar aanleiding van het overlijden van een jonge sporter worden de media dikwijls overspoeld met allerlei doemscenario’s over de gevaren van sport bij jonge mensen met een hartafwijking. Terechte emoties verdringen op dat ogenblik dikwijls de objectieve informatie. In deze paragraaf van de website vindt U daarom wat meer informatie over sport en cardiale problemen bij kinderen. Er zijn 2 afzonderlijke hoofdstukken: het eerste behandelt de aanbevelingen voor sportdeelname van kinderen met een gekende hartafwijking, het tweede tekent de achtergrond van een cardiaal vooronderzoek bij het “gezonde” sportende kind.”

Sport neemt bij de algemene bevolking een belangrijke plaats in bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en in het bijzonder bij de bestrijding van overgewicht. Bovendien blijkt meer en meer dat sporten een belangrijke rol kan spelen voor het psychologisch welzijn van kind en volwassene. Sporten zorgt ervoor dat kinderen zich beter in hun vel voelen en zou zelfs de schoolprestaties verbeteren. Het zou onrechtvaardig zijn om aan onze kinderen met hartafwijkingen de voordelen van het sporten te ontzeggen.

 

Lees verder
Elk overlijden van een kind tijdens het sporten is dramatisch en roept grote emoties op in de media. Telkens opnieuw wordt de terechte vraag gesteld of plotse dood tijdens het sporten niet te vermijden valt door preventief onderzoek. En telkens duiken dan ook weer goed bedoelde, maar niet gefundeerde scenario’s op van doorgedreven technische screeningsprogramma’s waarmee dit probleem van de baan zou worden geholpen.
Misschien is het de moeite waard om het probleem te schetsen in zijn brede maatschappelijke context om te eindigen met enkele realistische aanbevelingen. Lees verder

We Are Here To Serve You

Lid est laborum dolo rumes fugats untras. Etharums ser quidem rerum facilis dolores nemis omnis fugats vitaes nemo minima rerums unsers sadips amets. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui.

Ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Asunt in anim uis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla.

Our Crazy Skills

Web Design 90
HTML/CSS 95
Graphic Design 85
WordPress 75

This Is A Full Width Section, Pretty Cool Heh?

  • Fully responsive so your content will always look good on any screen size
  • Awesome sliders give you the opportunity to showcase your content
  • Advanced theme options panel to easily customize your website
  • Multiple layout options for home pages, portfolio and blog section
  • Amazing shortcodes loaded with meta options for easy customization
  • We offer free support because we care about your site as much as you.

Features and Customizations

  • Full With 100% page template and section
  • Used in conjunction with one another to create beautiful layouts
  • Use as many full width sections as you need on one page
  • Change the background image, color, border-size & color, padding, postion